Her er nybåtene!

Det ble mandag 20. april tildelt en kontrakt til Båtservice Mandal AS for bygging av tre hurtiggående båter for Veolia Transport Nord AS. Båtene skal trafikkere ruten Tromsø ? Finnsnes - Harstad. Kontraktsverdien er på 160 MNOK. Byggetiden er beregnet til inntil 15 måneder, med fortløpende levering for innsetting i trafikk.

carboncat2

Bakgrunn: I mars signerte Veolia Transport Nord AS en kontrakt med Troms Fylkeskommune for drift av fire hurtiggående båter som skal trafikkere tre sentrale ruter i fylket.  

Hurtigbåtene skal operere følgende ruter:

·          Rute 2 Tromsø ? Finnsnes - Harstad

·          Rute 6 Harstad ? Bjarkøystedene ? Skrolsvik - Flakstadvåg

·          Rute 7 Harstad ? Engenes ? Salangsverket - Brøstabotn

De nye fartøyene som Båtservice Mandal AS nå skal produsere, er bedre tilpasset dagens behov og ikke minst miljøet. De er mer miljøvennlige enn dagens båter på de rutene kontrakten gjelder for, både når det gjelder størrelse (250 pax.), og med tidsriktig konstruksjon i karbonfiber.

På grunn av den korte tidsfristen før anbudet trer i kraft, vil vi operere rutene med andre tilgjengelige båter. I løpet av byggeperioden vil vi fortløpende erstatte disse, når de nye tilpassede båtene er endelig klare for levering fra Båtservice Mandal AS, sier konsernsjef i Veolia Transport Norge AS, Kjetil Førsvoll.

For Troms Fylkeskommune har det gjennom hele denne anbudsprosessen vært et bevisst fokus på miljø og moderne fartøy, tilpasset den ruta de skal betjene. Jeg ser fram til samarbeidet med Veolia Transport Nord AS og til å motta nye fartøyene fra Båtservice Mandal AS, kommenterer fylkesråd for miljø og samferdsel i Troms, Kari-Anne Opsal.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits