sjarkfiskeren identifisert

Det var eieren av sjarken "Lill-Anne", Hilmar Aksel Hilmarsen (52) fra Mausund i Sør-Trøndelag, som omkom da sjarken forliste torsdag

 

Sjarken ble hevet tirsdag, fra cirka 300 meters dyp.


"Lill Anne" blir nå undersøkt av Havarikommisjonen som et ledd i arbeidet med å finne årsaken til forliset. Det er usikkert om Hilmarsen ble med båten ned, eller om han hoppet i sjøen da båten kantret.

- Vi er svært fornøyd med at denne aksjonen har gått så fort, vi var igang allerede dagen etter med leteaksjonen,  sier leder av Havarikommisjonen Pål Brennhovd.
-Vi er også glad for at vi har funnet den omkomne, ikke minst på grunn av de pårørende og Hilmarsens kolleger, sier Brennhovd.
Foreløpig har ikke Havarikommisjonen noen teori om hva som har skjedd med "Lill-Anne".
- Nå skal vi gå grundig gjennom hva som kan ha skjedd med fartøyet.  Ikke minst er det viktig for oss å kunne utelukke ting, like mye som det er å finne årsaken. Vi ønsker ikke å bli fastslåst i en teori, og vi vil bruke tiden til å gjøre dette skikkelig, sier Pål Brennhovd.

Havarikommisjonen presiserer også at sjarken ikke hadde noen synlige skader da den ble funnet. Alle skader og sår på fartøyet er blitt påført under hevingen.
"Lill-Anne" er satt i land i Kristiansund.

 

Hevingen ble utsatt
Sjarken ble lokalisert på 324 meters dyp midt i Vestfjordsrenna. Hevingen av sjarken "Lill-Anne" ble mandag denne uka utsatt på grunn av dårlig vær i området. Bergingsskipet "Geosund" startet i går forberedelsene til hevingen i helga, men måtte stanse forberedelsene på grunn av mye vind og grov sjø.

 

11836c

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

maritim

maritim

14, Tromsø

Kategorier

Arkiv

hits